Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo

Temat przeglądają:   1 anonim.

Junga&Kadet
Szara myszka
Szara myszka

Wyświetl informacje o użytkowniku
Czy posiada ktoś pakiet Junga&Kadet i chętny jest podzielić się kopią materiałów? Niestety został on już wycofany przez PZŻ i nie można od nich w związku z tym nic uzyskać.

Wysłano: 17.02.2011 10:54
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Raport Do góry

Odp.: Junga&Kadet
Webmaster
Webmaster

Da się zrobić - choć może nie w tym tygodniu, bo strasznie dużo różnych spraw się nagromadziło.

Wysłano: 17.02.2011 10:56
hm. Piotr Nowacki kpt.j.
instruktor Zespołu Pilota Chorągwi Łódzkiej ZHP
instruktor Retmanatu Hufca Łódź-Polesie
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Raport Do góry

Reklama

http://www.wodniacy.eu/

W tym miejscu możesz zamieścić swoje ogłoszenie lub reklamę!
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.
Do góry

Szara myszka
Szara myszka

Czekam z niecierpliwością :)

Czy poza tym posiada ktoś jakieś inne programy lub ciekawe pozycje, mogące uzupełnić biblioteczkę drużynowego, związane z wodą?

Wysłano: 17.02.2011 18:47
Łukasz Anaszewicz
Chorągiew Warmińsko - Mazurska

Szara myszka
Szara myszka

inne materiały związane z bezpieczeństwem nad wodą - do wykorzystania
1. http://www.wopr.pl/index.php?option=c ... %3Aprzedszkolak&Itemid=75 - pakiet dla dzieci 5-6 lat, ale również jak dla mnie do wykorzystania z młodszymi zuchami... oraz pakiet JUŻ PŁYWAM
2. WODA JEST ŻYCIEM - Cztery książeczki zawierają wiadomości dotyczące wody - jej występowania, zagrożeń i roli w życiu ludzi na całym świecie, propozycje monitoringu środowiska, opisy działań ekologicznych, materiały metodyczne i repertuarowe służące realizacji programujak poszukacie - był w wersji papierowej- pewnie leży gdzieś w hufcu - taki program ZHP "Woda jest życiem" - moim zdaniem jeden z lepszych, które się ukazały... a tu link: http://propozycje.zhp.pl/files/progra ... /Woda%20jest%20zyciem.pdf - a w ramach ciekawostki - dzięki tym materiałom i realizacji programu z drużyną napisałam na 5 pracę maturalną - choć tego nie brałam pod uwagę... :P
5. Szczeciński Program Edukacji Morskiej Dzieci i Młodzieży – Zachodniopomorski Okręgowy Związek Żeglarski (autor Wiesław Seidler).
6. Regionalny Program Edukacji Wodnej i Żeglarskiej Dzieci i Młodzieży „Morze Przygody”, „Z wiatrem w żaglach” (autor Grzegorz Janowski).
3. http://www.ekoedukacja.pl/view.php?id=22 - wodna ekoedukacja - może zainspirować zbiórkę

Wysłano: 13.12.2011 13:29
"Jeśli chcesz nauczyć ludzi budować statki,
nie każ im zbierać drewna,
ale wzbudź w nich tęsknotę za bezkresnym oceanem"

Antoine de Saint-Exupery

Webmaster
Webmaster

Zgadza się...
A J&K zacząłem wstawiać do serwisu (na razie jest niekompletny, więc ukryty), potem przerwały mi to rejsy, a teraz czekam, aż mój zestawik jedyny posiadany wróci do mnie, żebym mógł uzupełnić materiał.
Ale będzie!!!

Wysłano: 13.12.2011 16:56
hm. Piotr Nowacki kpt.j.
instruktor Zespołu Pilota Chorągwi Łódzkiej ZHP
instruktor Retmanatu Hufca Łódź-Polesie

Możesz przeglądać tematy.