Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo

Temat przeglądają:   1 anonim.

« 1 (2)

Odp.: Letnia koszula instruktorska
Cicha woda
Cicha woda

Wyświetl informacje o użytkowniku
chodzi mi o to, że będąc w bratniej organizacji, nie będę raczej mógł skorzystać z wypracowanego wzoru
nie mając własnych przepisów mundurowych po prostu poszukuję, czego, co by przypominało rozwiązanie istniejące w ZHP

Wysłano: 18.12.2011 15:38
Obraz przeskalowany
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Raport Do góry

Webmaster
Webmaster

W takim razie poszukaj czegoś takiego: http://foto.mw.mil.pl/disp.php?vhost=www&id_foto=14240
Materiał grubszy od naszego (chyba jakiś drelich). Żadnych wzmocnień, haftów... możliwe, że na rękawach będzie miał naszywkę w kolorach flagi biało-czerwonej.

Wysłano: 18.12.2011 17:27
hm. Piotr Nowacki kpt.j.
instruktor Zespołu Pilota Chorągwi Łódzkiej ZHP
instruktor Retmanatu Hufca Łódź-Polesie
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Raport Do góry

Reklama

http://www.wodniacy.eu/

W tym miejscu możesz zamieścić swoje ogłoszenie lub reklamę!
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.
Do góry

Cicha woda
Cicha woda

no to co podałem, to akurat pierwsze co udało mi się przypadkiem znaleźć; jeszcze ciekawe, gdzie zaopatrują się w swoje koszule wodniacy z SHK-FSE, bo koszul granatowych nie ma w ich składnicy

Wysłano: 18.12.2011 18:23
Obraz przeskalowany

Cicha woda
Cicha woda

właśnie dzisiaj przyszła do mnie koszula SG, zamówiona z wyżej podawanego adresu
myślę, że dla nas (osób z ZHR), które nie mamy własnego regulaminu a chcielibyśmy wzorować się na bratnich organizacjach, może to być zadowalające rozwiązanie

a oto link do moich przymiarek: https://picasaweb.google.com/mnichhkk1 ... frOvLCsTw&feat=directlink

Wysłano: 11.01.2012 15:22

Cicha woda
Cicha woda

Chciałbym się podzielić moim 3-miesięcznym doświadczeniem.
Zacznę niejako od końca, bo noszę nadal mundur zielony, gdzie na pagonie drużyny naszyłem lilijkę wodniacką (wyciętą z patki) oraz tak przerobiłem pierścień do chusty, tak, że teraz na nim widnieje lilijka wodniacka.
A jeśli chodzi o koszulę granatową, to tak jak wyżej pisałem sprawiłem sobie koszulę Straży Granicznej z długim rękawem. Podmieniłem w niej czarne plastikowe guziki na guziki z lilijką wodniacką, naszyłem ZHR-kę,umieściłem sprawności (zapewniam, że są stonowane), założyłem pagon drużyny i pagon wędrowniczy.

A technicznie? Ja i taj muszę pod spodem nosić koszulę pod koloratkę, więc zupełnie inaczej mi się nosi, niż miałbym założyć na gołe ciało. Ale tak generalnie, to nosiłem ją na Grunwaldzie, gdzie w tym roku był wyjątkowo zróżnicowany przekrój pogody, no i sprawdziła się i wtedy kiedy było ciepło, jak i wtedy kiedy było niezaspecjalnie.

Wysłano: 28.08.2012 21:08
Obraz przeskalowany

Szara myszka
Szara myszka

Czy i jak można zdobyć tę słynną wodniacką koszulę instruktorską?
Co do dyskusji na temat oznaczania stopni, to najbardziej tradycyjną metodą są nabicia na krzyżu, więc po co dodatkowo na naramiennikach? ;)

Wysłano: 27.02.2013 23:01

Webmaster
Webmaster

U nas - pisz do mnie na priv.

Wysłano: 28.02.2013 18:45
hm. Piotr Nowacki kpt.j.

Szara myszka
Szara myszka

Mam pytanie czy jakieś środowisko będzie robiło zamówienie..? Bardzo mi zależy żeby mieć 3 koszule przed 21 września bo mamy ważną imprezę.. Ew gdzie można kupić Olimpijki..?
Proszę o linki, telefony, maile i co tylko się da! PMOCY!! :)

Wysłano: 29.08.2013 14:03
"Być Harcerzem to zaszczyt, a być Harcerzem Wodniakiem to zaszczyt szczególny"
gen. Mariusz Zaruski

Webmaster
Webmaster

Jest szykowane zamówienie - na razie 2 środowiska szykują swoje listy. W przyszłym tygodniu znikam na kilka dni, więc zależy mi, aby zamówienie złożyć w szwalni do wtorku.

Wysłano: 29.08.2013 20:15
hm. Piotr Nowacki kpt.j.

Szara myszka
Szara myszka

Rozumiem że rozmiary podać na prv..? i jak dokładnie jest z tą rozmiarówką..? Wystarczy L, XL itd..? czy lepiej wzrost..?

Wysłano: 29.08.2013 21:59

Webmaster
Webmaster

Cytat:

Czternastak napisał(a):
Rozumiem że rozmiary podać na prv..? i jak dokładnie jest z tą rozmiarówką..? Wystarczy L, XL itd..? czy lepiej wzrost..?

Rozmiarówka na priv, wystarczy oznaczenie lub numeracja (w zależności od osoby - pan, czy pani).

Wysłano: 29.08.2013 23:28
hm. Piotr Nowacki kpt.j.

Możesz przeglądać tematy.