Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo

Temat przeglądają:   1 anonim.

Armada
Lejwoda
Lejwoda

Wyświetl informacje o użytkowniku
Może zna ktoś jakieś nowinki związane z armadą??
Nie wiem komu, ale chciałem zgłosić 2 jachty na których popłynie 16 wodniaków z 10HDŻ Katowice i 3 z 4HDW Ruda Śląska.
Wypływamy 2 jachtami 23-07 ze Szczecina. Gdybyśmy chcieli spotkać armadę, to gdzie to może się stać? Czy są przewidziane jakieś przedsięwzięcia, w których możemy wziąć udział??
Czy trzeba gdzieś oficjalnie się meldować i rejestrować??

Wysłano: 27.06.2011 18:16
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Raport Do góry

Odp.: Armada
Webmaster
Webmaster

Leonie,
Niezależnie od informacji, które publikowaliśmy jesienią w niusach, a na bieżąco aktualizujemy na stronach stałych (patrz ARMADA 2011 w menu bocznym) wiosną kilka razy dzwoniłem do Macieja, a także do pilota chorągwi kujawsko-pomorskiej w tej sprawie... bo termin zgłoszeń mijał 5 kwietnia (po przedłużeniu w pierwszych dniach maja. Michał odpowiedział, że na razie nie wiedzą, czym popłyną i jakim składem, Maciek... twierdził, że kilka razy prosił Was o przesłanie formularza zgłoszeniowego do Wiktora (Wiktor jest w składzie międzynarodowego komitetu organizacyjnego), ale wszyscy go ignorują (bidulek). ;)

W efekcie zgłoszone zostały dwa nasze jachty; dla wszystkich załóg, które się zgłosiły i zadeklarowały zainteresowanie poszczególnymi elementami programu oraz gadżetami zostały przygotowane proporczyki wyprawy (po jednym na jacht), koszulki, naszywki, wejściówki do Tivoli, także miejsce przy grillu (wspólny wieczór skautowy) z odpowiednim wsadem. Dla zgłoszonych jachtów postój w kilku portach jest bezpłatny - wydzielony zostanie fragment mariny dla uczestników armady. Pozostali... spotkać się mogą, ale gadżetów już nikt nie doszyje, a co do opłat portowych, to nie wiem, czy władze portów zgodzą się dopisać kolejne jednostki do darmowego parkowania - tu musicie pogadać z Wiktorem.

Wejście na Jamboree na pewno będzie 28.07 (27 lipca organizatorzy nie zgodzili się gościć wodniaków) i jest płatne na ogólnych zasadach - tyle, że bilety się kończą, dlatego dla swojej ekipy kupiłem je rzutem na taśmę, wykładając własną kasę (i teraz zakąszam suchym chlebkiem).

Reszta w niusie - jutro zatwierdzam rejs i po południu mogę usiąść do podsumowania przygotowań.

Wysłano: 27.06.2011 18:27
hm. Piotr Nowacki kpt.j.
instruktor Zespołu Pilota Chorągwi Łódzkiej ZHP
instruktor Retmanatu Hufca Łódź-Polesie
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Raport Do góry

Reklama

W tym miejscu możesz zamieścić swoje ogłoszenie lub reklamę!
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.
Do góry

Lejwoda
Lejwoda

Coś nie zatrybiło, ale płakać nie będziemy.
Pewnie na Jambo wejdziemy tak jak w Londynie: staniemy w kolejce, zapłacimy wejściówki, odwiedzimy skautów i zadowoleni wrócimy do portu.
Mam tylko pytanie: gdzie będzie armada 24 lipca. Warto byłoby wszystkich spotkać.

Wysłano: 27.06.2011 19:12
http://www.pajacyk.pl/index.php
Zło dobrem zwyciężaj
10HDŻ Katowice
phm.Leon Suski HR można dodać KJ

Webmaster
Webmaster

Muszę zerknąć w pierwotny plan... najwcześniej jutro. Z pamięci: 24 rano armada ma ruszyć z Kopenhagi do Ystad, 25 miał być start do Ronne, ale z tego, co ostatnio czytałem jest zmiana portu na Simrishamn, 26 start z Simrishamn do Åhus... 27 program w porcie (odwiedzamy największy zakład produkcyjny w tej miejscowości), 28 wchodzimy na teren Jamboo a po południu startujemy do Polski.

Bilety kupiłem już teraz w sklepie internetowym - pod koniec maja dostaliśmy informację, że wejściówki na 28 lipca są na wyczerpaniu (więc na miejscu może być kłopot z zakupem - Szwedzi w tym względzie sa bardzo skrupulatni: skoro 27 na otwarcie miało nie być wejściówek, to nie ma, że boli, nawet skautów z armady nie wpuszczają).

Wysłano: 27.06.2011 21:39
hm. Piotr Nowacki kpt.j.

Lejwoda
Lejwoda

Masz jakiegoś linka na tą stronę??

Wysłano: 28.06.2011 05:34
Zło dobrem zwyciężaj
10HDŻ Katowice

Webmaster
Webmaster

Wysłano: 28.06.2011 09:25
hm. Piotr Nowacki kpt.j.

Webmaster
Webmaster

Leon, dodałem Cię do grupy armady na FB - działaj.

Wysłano: 28.06.2011 09:26
hm. Piotr Nowacki kpt.j.

Lejwoda
Lejwoda

Dzięki. Chodziło o stronę z biletami.
Dzięki za FB.
Formularze prześlij na:
zwwleon@gmail.com

Wysłano: 28.06.2011 18:03
Zło dobrem zwyciężaj
10HDŻ Katowice

Możesz przeglądać tematy.