Długi weekend majowy sprzyja wyjazdom, stąd ruch w serwisie mniejszy. Patrząc po kolejnych wpisach można sądzić, że nic się nie dzieje... cóż, poczekamy, zobaczymy. O ile stagnacja dotyczy spraw bieżących, o tyle pod pokładem robota wre. Trwa przygotowywanie nowych narzędzi i opracowywanie dość bogatych, już posiadanych zasobów, które wymagają "konserwacji" i nowego rozmieszczenia. Przede wszystkim staramy się dopracować i uruchomić Almanach - miejsce na felietony, artykuły i glosa, czyli zasoby mniej ulotne od niusów. Chcemy też poprawić system nawigacji po serwisie, aby pozwalał szybciej dotrzeć do poszukiwanych materiałów. Mam nadzieję że z chwilą uruchomienia efekt się spodoba.
Ja chciałem skromnie zaproponować zmienienie nieco layoutu strony - różowy kolor sugerowałbym zmienić na nieco bardziej kojarzący się z wodą (np. ciemny niebieski), a także w spardeku rozwijane menu mało kontrastuje z resztą i ciężko się połapać, które do czego należy (można powiększyć wcięcie). Baner prezentuje tylko optymisty, ew też można poszerzyć mu horyzonty, ale najważniejsze moim zdaniem jest sprawa tego menu, bo trzeba się przyglądać. //oceniane z perspektywy firefox 4.0
Bardzo słusznie... Układ strony jest zapożyczony. Pomysł jego zmiany na właściwy pojawił się... 1,5 roku temu, ale zbyt wiele innych rzeczy było do zrobienia po drodze, by to dokończyć. To samo dotyczy układu menu - aktualnie szykuję upgrade oprogramowania serwisu, który umożliwi zwiększenie jego funkcjonalności oraz dodanie kilku funkcji - ale na wszystko potrzebny jest czas, musiałbym zrezygnować z pracy zawodowej albo zrezygnować z funkcji pilota chorągwi, by dokończyć przebudowę wodniaków.