|
Odp.: Jadłospis na rejs 15 dni dla 6 osób | Temat: Odp.: Jadłospis na rejs 15 dni dla 6 osób przez panwac dnia 28.06.2013, 12:30:20
Zaczynają się schody, czyli główne danie obiadowe...
Najpierw ogólnie:
- klopsy (1 raz, w porcie - na morzu różnie może być)
- gołąbki podlaskie (2 razy, w porcie - patrz klopsy)
- gulasz domowy (2 razy w morzu)
- łopatka (2 razy w morzu)
- indyk??? ((1 raz w morzu - smaczny, ale dość drogi)
No to mamy 8 obiadów na 15
Co można dołożyć (zakładam, że nie zdążymy zrobić kotletów i karczku pasteryzowanych w słojach)?
- fasolka po bretońsku???
- zapiekanka makaronowo-serowo-jajeczna??? (póki są jajka)
- makaron z boczkiem???
To by było 11 pełnych dwudaniowych obiadów (licząc z zupami)... Brakuje 4.
Jeśli dostanie się świeże filety kurczaka gdzieś po drodze, to mamy ze 2 dodatkowe dania. Kłopot z tym jest taki, że surowe mięso drobiowe nie wytrzyma podróży, ani przechowywania go na jachcie bez lodówki - czyli w rejsach zaczynających się i kończących za granicą w drogich krajach trzeba się obejść bez tych frykasów...
Propozycje? Krytyka tego, co wyżej? Pytam, bo dziś trzeba zamówić trzon zaprowiantowania, by był do odbioru w poniedziałek lub wtorek. Zakup czegoś, czego nikt nie będzie chciał jeść - niefajnie. Z kolei brak zakupów w Polsce może oznaczać bankructwo...
|
|