Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo
Zawartość raportu:*
Kod potwierdzający*

Kliknij tutaj, aby odświeżyć obrazek, jeśli nie jest wystarczająco czytelny.


Wpisz znaki widoczne na obrazku
Kod rozróżnia małe i wielkie litery
Liczba prób, które możesz wykonać: 3
 

Odp.: Jadłospis na rejs 15 dni dla 6 osób

Temat: Odp.: Jadłospis na rejs 15 dni dla 6 osób
przez panwac dnia 28.06.2013, 12:30:20

Zaczynają się schody, czyli główne danie obiadowe...

Najpierw ogólnie:
  • klopsy (1 raz, w porcie - na morzu różnie może być)
  • gołąbki podlaskie (2 razy, w porcie - patrz klopsy)
  • gulasz domowy (2 razy w morzu)
  • łopatka (2 razy w morzu)
  • indyk??? ((1 raz w morzu - smaczny, ale dość drogi)

No to mamy 8 obiadów na 15

Co można dołożyć (zakładam, że nie zdążymy zrobić kotletów i karczku pasteryzowanych w słojach)?
  • fasolka po bretońsku???
  • zapiekanka makaronowo-serowo-jajeczna??? (póki są jajka)
  • makaron z boczkiem???

To by było 11 pełnych dwudaniowych obiadów (licząc z zupami)... Brakuje 4.

Jeśli dostanie się świeże filety kurczaka gdzieś po drodze, to mamy ze 2 dodatkowe dania. Kłopot z tym jest taki, że surowe mięso drobiowe nie wytrzyma podróży, ani przechowywania go na jachcie bez lodówki - czyli w rejsach zaczynających się i kończących za granicą w drogich krajach trzeba się obejść bez tych frykasów...

Propozycje? Krytyka tego, co wyżej? Pytam, bo dziś trzeba zamówić trzon zaprowiantowania, by był do odbioru w poniedziałek lub wtorek. Zakup czegoś, czego nikt nie będzie chciał jeść - niefajnie. Z kolei brak zakupów w Polsce może oznaczać bankructwo...