Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo
Zawartość raportu:*
Kod potwierdzający*

Kliknij tutaj, aby odświeżyć obrazek, jeśli nie jest wystarczająco czytelny.


Wpisz znaki widoczne na obrazku
Kod rozróżnia małe i wielkie litery
Liczba prób, które możesz wykonać: 3
 

Odp.: Jadłospis na rejs 15 dni dla 6 osób

Temat: Odp.: Jadłospis na rejs 15 dni dla 6 osób
przez panwac dnia 28.06.2013, 11:20:10

No dobrze - próbujemy, bo to ostatni dzwonek na zakupy.

Zupy. Przyjmuję, że to uzupełnienie dania głównego, więc 0,4-0,5 litra na osobę wystarczy. Idziemy na łatwiznę - kupujemy gotowe i ewentualnie uzupełniamy je ziemniaczkami, makaronem itp. Na 6 osób na 15 dni potrzebujemy 90 porcji (360 na 30 dni na 12 osób).

Zupy są w opakowaniach po pół litra - czyli wystarczy ok. 75 opakowań na 6 osób na 15 dni (300 na pełną załogę na 30 dni)

Asortyment:

  • grzybowa
  • krupnik
  • jarzynowa
  • pomidorowa
  • kapuśniak
  • ogórkowa


Ostatnia zupa - grochówka żołnierska (na wietrzne dni) - tu zamiast małego opakowania wybieramy większe, w puchach. Jedna pucha odpowiada ok. 3 zupom z zestawu powyżej.