Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo
Zawartość raportu:*
Kod potwierdzający*

Kliknij tutaj, aby odświeżyć obrazek, jeśli nie jest wystarczająco czytelny.


Wpisz znaki widoczne na obrazku
Kod rozróżnia małe i wielkie litery
Liczba prób, które możesz wykonać: 3
 

Odp.: Śniadania

Temat: Odp.: Śniadania
przez panwac dnia 26.06.2013, 10:58:59

Cytat:

Mada pisał(a)):
myśmy w tym roku na Mazurach na śniadanie zrobili sobie francuskie tosty, czyli po prostu chleb moczony w jajku i wrzucony na patelnię. do tego na górę serek/szyneczka/ketchup/musztarda/jakieś warzywko.

Można się najeść (kaloryczne), choć to opcja na początek rejsu. Jajka na morzu bez lodówki nie utrzymają się długo. Trzymając je w niskich bakistach wyznaczonych tylko dla nich (z dala od ciężkich twardych bagaży) i obracając co 2-3 dni możemy je mieć... do 10 dni?
Z drugiej strony w pierwszych godzinach na wodzie zapach smażonego wewnątrz jachtu dla niektórych może być argumentem do wyjścia na pokład i podziwiania krajobrazu.