Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo
Zawartość raportu:*
Kod potwierdzający*

Kliknij tutaj, aby odświeżyć obrazek, jeśli nie jest wystarczająco czytelny.


Wpisz znaki widoczne na obrazku
Kod rozróżnia małe i wielkie litery
Liczba prób, które możesz wykonać: 3
 

"Kurczę po żeglarsku" według kolegi Romana Z.

Temat: "Kurczę po żeglarsku" według kolegi Romana Z.
przez panwac dnia 18.06.2013, 17:53:52

Trafiłem przypadkiem, rozsyłając informacje o naszych tegorocznych rejsach na TTSR. Przeczytałem i... cóż, nie wiem, czy uda się to przygotować na rejsach (może być problem ze składnikami), ale warto zapamiętać na zimowe wieczory.

Cytat:
Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki i cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanka wina białego, szklanka wina czerwonego, dodając pół litra rumu i pół litra grogu.

Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej! Więc idealny na przygotowanie nawet w ciasnym kambuzie !

Kurczaka możliwie jak najszybciej wywalamy za burtę bo jest ... w smaku.
Ale... Sos! Sos! Paluszki lizać!!!