Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo
Zawartość raportu:*
Kod potwierdzający*

Kliknij tutaj, aby odświeżyć obrazek, jeśli nie jest wystarczająco czytelny.


Wpisz znaki widoczne na obrazku
Kod rozróżnia małe i wielkie litery
Liczba prób, które możesz wykonać: 3
 

Odp.: Obiady - wariacje bekonowo-makaronowo-pyrowe

Temat: Odp.: Obiady - wariacje bekonowo-makaronowo-pyrowe
przez panwac dnia 17.06.2013, 22:08:03

Wszystkie trzy dania wyglądają smakowicie (szczególnie ujęło mnie za serce to białe wino na sztormowych wodach Bałtyku ).

W tym przypadku dania są zbliżone charakterem (i, co niezwykle ważne, na tyle proste, by dały się zrobić na jachcie w drodze bez wsparcia kuka i profesjonalnego kambuza), więc mogą tworzyć jeden wątek w stylu "wariacje na temat boczku, pyrów i makaronu". W przypadku bardziej specyficznych lub skomplikowanych dań zalecam tworzenie oddzielnych tematów - wtedy jest okazja dzielenia się uwagami bez mieszania tematów.

Wpisuję do kapownika - bo za chwilę zaczniemy zestawiać zbiorcze menu na rejs 15 dni i trzeba będzie wskazać swoje typy na topy (nie mylić z masztem).