Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo
Zawartość raportu:*
Kod potwierdzający*

Kliknij tutaj, aby odświeżyć obrazek, jeśli nie jest wystarczająco czytelny.


Wpisz znaki widoczne na obrazku
Kod rozróżnia małe i wielkie litery
Liczba prób, które możesz wykonać: 3
 

Obiady - wariacje bekonowo-makaronowo-pyrowe

Temat: Obiady - wariacje bekonowo-makaronowo-pyrowe
przez Rewela dnia 17.06.2013, 18:59:32

Pieczone ziemniaki

-ziemniaki,
-kiełbasa,
-boczek,
-marchewka,
-cebula,
-pieprz,
-papryka mielona,
-sól


Wszystkie składniki trzeba pokroić w plasterki (oprócz przypraw , wziąć spory garnek włożyć do środka folie aluminiowa (można pominąć, będzie więcej mycia) na dno włożyć ziemniaków tak żeby przykryć dno i jeszcze trochę, na to dać boczek, potem marchewkę, ziemniaki, kiełbasę, ziemniaki, cebule, boczek, ziemniaki itd. itp. Generalnie ziemniaki co warstwę lub dwie, najważniejsze żeby boczek był jak najniżej żeby się stopił i posłużył za tłuszczyk do smażenia Każdą warstwę ziemniaków sypać, pieprzem, papryka i sola. Jak już braknie garnka to przykryć (można ubić bo i tak się zmniejszy ilość), gotować aż te ziemniaki na wierzchu będą ok, co jakiś czas złapać za garnek i potrzepać oby się lekko wymieszało w środku (ale pierwszy raz jak już będzie dobrze podpieczone). Jest ekstra, można dać inne rzeczy. Nie dawajcie papryki, ogórków ani pomidorów bo totalnie nic z nich nie zostaje poza wstrętna skórką.