Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo
Zawartość raportu:*
Kod potwierdzający*

Kliknij tutaj, aby odświeżyć obrazek, jeśli nie jest wystarczająco czytelny.


Wpisz znaki widoczne na obrazku
Kod rozróżnia małe i wielkie litery
Liczba prób, które możesz wykonać: 3
 

Odp.: Śniadania

Temat: Odp.: Śniadania
przez panwac dnia 16.06.2013, 21:21:07

Cytat:

slasnake pisał(a)):
[...]Jajeczniczka również oczywiście do wszystkiego świeża cebulka.
Z warzywek to oczywiście świeży ogórek i pomidorek a na dalszą część rejsu ogóreczek konserwowy i papryczka.

KISZONY!!! Konserwowy, to śmierć dla żołądka, kiszony - samo zdrowie!
Widzę, że większość płynących ma zamiar pościć na sucharkach przez cały czas rejsu (choć właściwie to powinny być zamokły, lub zbyt czerstwy chlebek - bo sucharków też nikt nie podrzucił)...

Jestem po maratonie z dokumentami organizatorów regat (nadal nie skończyłem lektury tych prawie 100 stron regulaminów i zaleceń, ale wszystko na dobrej drodze). jak dojdę do siebie, spróbuję zaproponować jakąś wersję jajeczniczki i może coś ala danie kapitańskie (znaczy, danie robione przez kapitana dla kapitana, jak się już wkurzy dwudniowym postem ścisłym i wpadnie do kambuza).

No i czas zacząć zestawiać menu na całość każdego rejsu, żeby na tej podstawie określić, po ile kilogramów czego trzeba zamówić i kupić.