Tagi
armada chorągiew CWM CWM ZHP w Gdyni drużyna drużyny festiwal Gdynia harcerze instruktorzy jacht jachty Jamboree kadry KHDWiŻ konferencja kurs kursy morze mundury muzyka narada patenty pilot polesie prawo projekt PZŻ regaty rejs rejsy rozporządzenie s/y ZAWISZA CZARNY s/y ZJAWA skauci specjalności sport spotkanie stopnie szantowiązałka szanty szkolenie Teliga warsztaty wodniacy wyprawa zhp zlot łódź żeglarstwo
Zawartość raportu:*
Kod potwierdzający*

Kliknij tutaj, aby odświeżyć obrazek, jeśli nie jest wystarczająco czytelny.


Wpisz znaki widoczne na obrazku
Kod rozróżnia małe i wielkie litery
Liczba prób, które możesz wykonać: 3
 

Odp.: Kurczę z patelni ala grill

Temat: Odp.: Kurczę z patelni ala grill
przez panwac dnia 13.06.2013, 22:41:40

Cytat:

Concha pisał(a)):
po prostu się zaopatrzę w soję, którą i Wam polecam, bo się nie zepsuje;)

Conchito
Mamy przewidziany budżet na jedzenie - przyjętą na podstawie praktyki poprzednich lat stawkę osobodnia. Nie ma problemu zrobić zakupy dań sojowych. To tylko kwestia planowania - trzeba wiedzieć ile, zobaczyć, czy uda się zmieścić w budżecie (nie tylko żywieniowym - gaz i wodę też trzeba racjonować) + całość menu tak zaplanować, aby przynajmniej jego część można było przygotować dla wszystkich.

Mamy połowę czerwca, za chwilę trzeba będzie zamawiać żywność kupowaną w Polsce. Czyli powinno się rozpisać wcześniej menu na każdy z etapów... a do tego potrzeba propozycji rzeczy do przygotowania (przepisów nadających się na jacht - kalorycznych, prostych i mało czasochłonnych w przygotowaniu (kambuz w sztormie - bezcenne)). Liczę na zainteresowanie wszystkich płynących.